Räkna med en händelserik vistelse här i Florida.

Florida har ett unikt djurliv som du inte upplever någon annanstans. Här behöver du inte lämna trädgården för att få uppleva Florida inhemska djurarter. Hela Florida är en levande djurpark utan inhägnad.


Djuren är mycket skygga och kommer oftast fram sen kväll och nattetid, då de lufsar genom trädgårdarna på jakt efter nerfallen frukt och annat smått och gott. Men det passar oss Skandinaver perfekt eftersom vi älskar att sitta och äta ute i de ljumma kvällarna som vi har året runt.

Det är inte bara på land som det finns anorlunda djur. Du har även möjlighetatt få se delfinerna som leker i kanalen utanför ditt hus.

Dock är det mycket större chans att få se delfiner hoppandes ute på floden Caloosahatchee och Mexikanska Golfen. Där de gillar att hoppa i svallvågorna efter båtarna.


Tvättbjörnar är mycket vanliga djur, ofarliga och mycket skygga - med sitt ”Björnligan” utseende tillhör de nog de sötaste djuren på gatan.

Djurlivet i Cape Coral -  dessa djur finns i din trädgård nattetid.

Amadillo med sitt dinosaurieliknande uteseende är inte en alltför ovanlig syn när mörkret lägger sig.

Tvättbjörn

Amadillo

Possum hittar man alltför ofta ihjälkörda på gatorna. De är nattdjur och blir helt paralyserade av billyktorna när de korsar en gata.

Bromsa därför alltid in - för de springer inte undan. De är också kända för att äta det mesta, lämna därför inte kvar matrester ute.

Possum på nattlig räd

Ödlor - trädgårdsödlor är våra vanligaste djur. De största blir ca 10 cm med svans. Helt ofarliga. De bor i trädgården och håller rent från myror och annat småkryp som man inte vill ha in innanför dörren.

Trädgårdsödla

Delfin hoppar i svallvågen efter båten.

Sjökossan - Manatee sist men inte minst, lever nära kusten och livnär sig på sjögräs som de äter från botten. Sjökossan är som sälar de måste gå upp till ytan för att andas. Under vinterhalvåret drar de sig inåt i kanalerna för att hitta varmare vatten.


Tyvärr händer det att sjökossor blir överkörda av motorbåtar då de rör sig väldigt långsamt upp och ner i vattnet när de skall hämta luft. De simma även gärna nära vattenytan och är då svåra att upptäcka trots sin storlek de väger upp till 500 kg och kan bli upp till 2 - 3meter.


På floden Caloosahatchee finns det hastighetsbegränsningar för båtar. Allt för att försöka hindra att fler sjökossor ska bli svårt skadade av propellrarna. Det är av största vikt att följa hastighetsbegränsningar tillika i kanalerna på väg ut till floden. På bryggor längs kanalerna kan man se skyltar ”Manatee Zone” vilket betyder ”Se upp för sjökossor”.

Sjökossor hämta luft

Sjökossor simmar nära ytan

Stränder vid Cape Coral Allt Du Bör Veta Cape Coral NewsFlash Fakta Om Cape Coral Upplev Cape Coral Spela Golf i Florida Fiske i Florida MyFlorida.se - Din Länk Till Paradiset

Kontakta MyFlorida.se

Besöksadress:

MyFlorida.se Inc.

1222 SE 47th St.  

Cape Coral, FL 33904, US


Tele: +1-239-699-757 8


Email: susperstad@gmail.comCopyright 2018© MyFlorida.se
Allt material på domän MyFlorida.se är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
All form av eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

Mail: susperstad@gmail.com?subject=Förfrågan Djurlivet i Cape Coral Perstad & Perstad Snackar Bilar myflorida.se Home Tomter Till Salu Cape Coral Florida Hus Till Salu i Cape Coral Florida Lägenheter Till Salu i Florida Vigsel / Bröllop i Florida Info. Att Köpa Hus/Lght i Florida Hyra PoolVillor / Lägenheter Florida Perstads Bilblogg www.Perstad.se